Natuurspeeltuin vanaf 17 januari weer open

Goed nieuws! Vanaf woensdag 17 januari is de Natuurspeeltuin Voorschoten weer open. Uit het asbestonderzoek blijkt dat er op het speelterrein veilig kan worden gespeeld.

De Natuurspeeltuin ging afgelopen september uit voorzorg dicht, omdat er een paar stukjes asbesthoudend plaatmateriaal waren gevonden. De herkomst van het asbest is niet bekend. Voorafgaand aan de aanleg van de speeltuin heeft er een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden. Asbestverdachte materialen zijn destijds niet waargenomen.

De gemeente heeft grondeigenaar Van der Valk de opdracht gegeven een asbestonderzoek te laten uitvoeren. Uit dit onderzoek blijkt dat de hoeveelheden die zijn aangetroffen ruim onder de wettelijk gestelde norm vallen waardoor verdere maatregelen niet nodig zijn.

Toch heeft de stichting ervoor gekozen een bedrijf het hele terrein van de speeltuin opnieuw te laten controleren. Dit zal over twee maanden nogmaals gebeuren. In de tussentijd houden de vrijwilligers het terrein extra goed in de gaten.

Het bestuur en alle betrokken vrijwilligers zijn erg blij dat er vanaf morgen weer zorgeloos gespeeld kan worden in de Natuurspeeltuin.  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het bestuur via info@natuurspeeltuinvoorschoten.nl.